Monoloog 'Leven in een krabbenmand' over armoede in Vlaanderen


Marleen Merckx was deze week te gast in het Theater aan de Stroom met haar monoloog 'Leven in een krabbenmand'. Deze theatermonoloog is gebaseerd op het boek ‘Ik ben iemand/niemand’ van Guy Didelez en Lieven De Pril.

Marleen Merckx kruipt in de huid van Emilie Winckelmans, een vrouw van veertig die haar verhaal vertelt over haar leven. Ze komt uit een arm, sociaal gezin en vertelt over haar jeugd. Hoe het er thuis, op school en op het werk aan toe gaat en over haar leven met haar vriend Nico.

Een herkenbaar verhaal over armoede, gepest worden en ruzies. Emilie probeert ondanks alles toch een gelukkig leven te leiden.


Deze monoloog is soms grappig dan weer ontroerend, aangrijpend of romantisch maar geeft steeds een duidelijk beeld weer van de armoede die er nog steeds heerst voor velen.

'Leven in een krabbenmand' geeft een kijk in een andere wereld, het verhaal van Emilie is de ongekende realiteit die 100.000 Vlamingen elke dag meemaken.

Marleen Merckx speelt haar rol met veel gevoel en overgave en betrekt het publiek in haar verhaal. Een grootse acteerprestatie van de actrice die velen kennen als 'Simonneke' uit 'Thuis'. 'Leven in een krabbenmand' is een theaterstuk dat aanzet tot nadenken!

Meer info en speeldata op www.paljas.be