Niet te missen: OSCAR – vanaf 22 april 2016 in Theater Elckerlyc in Antwerpen


Regisseur Dirk Lavrysen stoomt topcast Jan Van Dyke, Dirk Van Vooren, Wendy Van Wanten, Britt Van der Borght, Peter Bulckaen, Karin Jacobs, Leen Dendievel, Fleur Brusselmans en Stef Poelmans helemaal klaar voor de première van "Oscar", oorspronkelijk gespeeld met Louis De Funès in de hoofdrol.

 

We naderen 22 april, de langverwachte premièredatum van de legendarische komedie "Oscar", ooit gespeeld met Louis De Funès in de hoofdrol. Regisseur Dirk Lavrysen kreeg van producent De Komedie Compagnie een resem bekende acteurs met bakken komisch talent te zijner beschikking om er een spetterende voorstelling van te maken.

 

Het is meteen ook de allereerste samenwerking op de planken tussen komieken Jan Van Dyke en Dirk Van Vooren. Wendy Van Wanten, Britt Van der Borght, Peter Bulckaen, Karin Jacobs, Leen Dendievel, Fleur Brusselmans en Stef Poelmans vertolken stuk voor stuk leuke rollen in "Oscar". Liefhebbers van deze beroemde komedie kunnen terecht in Theater Elckerlyc te Antwerpen van 22 april tot en met 16 mei.

Veel volk in de repetitieruimte van Theater Elckerlyc. Regisseur Dirk Lavrysen ging aan de slag met een schitterende komedie van Claude Magnier. Producent De Komedie Compagnie wist een droomcast te verzamelen met de in het oogspringende combinatie van de twee komieken Jan Van Dyke en Dirk Van Vooren, aangevuld met een mooie selectie van jonge talenten en ervaren acteurs die al vaker bij De Komedie Compagnie hun komische kunnen bewezen.

 

Wendy Van Wanten, Britt Van der Borght, Peter Bulckaen, Karin Jacobs, Leen Dendievel, Fleur Brusselmans en Stef Poelmans kijken alvast uit naar de première op 22 april in het leukste stadstheater, Theater Elckerlyc te Antwerpen.

 

AUTEUR CLAUDE MAGNIER SCHREEF EEN SUBLIEME KOMEDIE DIE OOK LOUIS DE FUNES KON BEKOREN.

 

Om te kunnen trouwen met een rijk en welstellend meisje vraagt Christian Martin (gespeeld door DIRK VAN VOOREN) om opslag bij zijn excentrieke baas, Francis Van den Neste een rijke koekoeksklokkenbouwer (gespeeld door JAN VAN DYKE). Na flink tegensputteren krijgt de jonge boekhouder z'n opslag om daarna te vernemen dat Christian de firma voor 495.000 euro bestolen heeft. Van dat geld heeft hij juwelen gekocht.

 

Vanaf dat moment zit het spel op de wagen: echte en valse juwelenkoffertjes, zwangere dochters, een onverwachte masseur en nog veel meer dat we hier niet gaan verklappen. Kortom een zwierige komedie met veel ingrediënten voor een vrolijk avondje.

 

De beroemde Franse komiek Louis De Funès werkte ook mee aan de creatie van "Oscar" en speelde meer dan 400 voorstellingen in drie verschillende producties van hetzelfde stuk. De laatste productie was na de lancering van de film in ’67. Daarvan alleen al speelde hij meer dan 200 voorstellingen, grotendeels met acteurs uit de film. Een legendarisch stuk is dus zeker geen overdrijving.

 

Een productie van www.dekomediecompagnie.be

Van: Claude Magnier

Met: Jan Van Dyke, Dirk Van Vooren, Wendy Van Wanten, Britt Van der Borght, Peter Bulckaen, Karin Jacobs, Leen Dendievel, Fleur Brusselmans en Stef Poelmans. Regie: Dirk Lavrysen

Tickets via www.dekomediecompagnie.be of bij Theater Elckerlyc op 070 691 002. Er is ook nog de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei 58/60 te Antwerpen.

Data: 22, 23, 29 en 30 april, 5, 6, 7, 13 en 14 mei om 20u15

24 april en 1, 8, 15 en 16 mei om 15u15

12 mei om 14 uur

Tarieven inclusief reservatiekosten: vanaf 17 Euro.

Er zijn tevens VIP-arrangementen vanaf 38 Euro.

Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85-87 te Antwerpen.