Officiële opening Kreeftenseizoen 2016

Bekende Maître-restaurateur en TV-kok Joop Braakhekke ontvangt eerste Oosterscheldekreeft


Donderdag 31 maart is het seizoen van de Oosterscheldekreeft officieel geopend in Zierikzee (NL) door Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.

 

De opening is sinds 2000 een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste donderdag van maart. De eerste kreeft van het seizoen werd binnengehaald door kreeftenvisser Gerrie van den Hoek met zijn vissersboot MS3.

 

Gerrie van den Hoek overhandigde de eerste Oosterscheldekreeft aan Joop Braakhekke, de maître-restaurateur van restaurant Le Garage en bekende kookboekenschrijver. De tweede Oosterscheldekreeft werd door Braakhekke overhandigd aan chef-kok Arjan Suijkerbuijk van restaurant ‘Het Restaurant Binnenhof’ uit Goes.

De Oosterscheldekreeft is niet zo maar een kreeft, het is een bijzonder en uniek product uit de Oosterschelde.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat door de afwijkende DNA structuur ten opzichte van de overige kreeften uit de wereld, de Oosterscheldekreeft een fijnere en zachtere smaak heeft. Kenners noemen de Oosterscheldekreeft niet ten onrechte de ‘Rolls Royce’ onder de kreeften.

’s Middags werd de eerste Oosterscheldekreeft geveild voor het goede doel in de afslag van Colijnsplaat. Dit jaar was dat de KWF Kankerbestrijding.

De veiling bracht maar liefst 25.000 euro op.

 

Volgens de Zeeuwse kreeftenvissers zal de aanvoer dit jaar in het begin van het seizoen beter zijn dan de voorgaande jaren. De zachte winter en de relatief hoge watertemperatuur zijn daar de oorzaak van. Het kreeftenseizoen loopt nog tot en met 15 juli.

 

Dankzij de fotoreportage van onze fotograaf beleeft u het hele gebeuren van op de eerste rij!