Sonja Kimpen wordt “meter” van vzw Care for us


Van zo een enthousiaste “meter” als Sonja Kimpen, kon Sandra Galland, oprichtster en

bezielster van Care for us, enkel dromen.

 

Tijdens een meeting waar beide dames aanwezig waren, werden ze aan elkaar voorgesteld en onmiddellijk voelde Sonja een klik met dit prachtige initiatief. En op de vraag aan Sonja “Zou jij het eventueel zien zitten ‘meter’ te worden van Care for us,kreeg Sandra een volmondige “JA”.

 

Dat Sonja bruist van energie, passie, ideeën, goesting en dynamisme om de vzw een boost te geven, is een reëel feit

Zo gaat Sonja ten voordele van Care for us :

* haar medewerking verschaffen aan de “Maand van de Gezondheid”

* presentaties geven ten voordele van Care for us, gratis voor chronisch zieken.

* bewegingssessies organiseren voor chronisch minder mobiele zieken

* gratis accomodaties in Synergie aanbieden voor alle presentaties en happenings georganiseerd door de vzw

* Care for us .. vermelden via alle mogelijke sociale netwerken : Twitter, Facebook,  Linkedin, ..

 

De eerste presentatie heeft plaats op 3 april bij Synergie Wellness Point, de thuisbasis van Sonja Kimpen en echtgenoot Marc De Jonck te Wommelgem. Iedereen is welkom mits een kleine bijdrage en de opbrengst gaat volledig naar Care for us vzw.  

 

Sonja Kimpen dompelt u onder in “Meer energie?  Hoe doe je dat? .  

Bewegingscoach Marc De Jonck gaat op zijn beurt niet enkel bewegingssessies organiseren ten voordele van de vzw,  maar gaat bovendien chronisch zieken en vooral de deelnemers van de “Reis naar Gezondheid”  ontspanningsoefeningen aanleren.

 

Care for us is een non-profit organisatie die jaarlijks een “Reis naar Gezondheid” organiseert voor chronisch zieken, die door hun ziekte in een financiële noodsituatie zijn terechtgekomen.  Dit jaar gaat de reis door van 18 tot en met 23 juni.

Behalve op de inzet van Sonja kan Care for us ook rekenen op de steun van Verenigingen zoals Zonta Waasland, Ladies' circle Mechelen, Rotary Antwerpen- Oost en Dr. Coucke. Die laatste schenkt op regelmatige basis de volledige opbrengst van zijn lezingen

 

Sympathisanten organiseren nog tal van andere acties om financiële middelen in te zamelen die de reis voor 30 chronische zieken mogelijk moeten maken. O.a. fotoshoots, Quiz op 8 april in Gent, Wild Wild West Day for Charity, familiedag, ... Aan wellness - en saunacentra werd gevraagd 1 euro/inkom af te staan gedurende de dagen rond de wereldgezondheidsdag op 7 april.

 

Reis naar Gezondheid

Iemand die chronisch ziek is, moet meestal leven van een kleine ziekte- of invaliditeitsuitkering. Behalve naar maandelijkse vaste kosten gaan er veel eurotjes naar medicijnen, doktersbezoeken, behandelingen en therapeuten en blijft er op het einde van de maand nauwelijks nog iets over. Zo wordt er vaak bezuinigd op gezonde voeding en noodzakelijke extra behandelingen.

 

30 chronisch zieken krijgen de kans om zich gedurende een week gratis te laten behandelen door ervaren gezondheidstherapeuten in het prachtige Château Frandeux. Tijdens deze week gaan de gasten :

• leren om gezonder te eten zodat hun lichaam terug kracht kan opdoen;

• inzicht doen krijgen in hun eigen ziekteproces;

• leren met hun beperkingen om te gaan en tips krijgen waar ze daadwerkelijk • ontspannen;

• genieten van massages die ook hun pijnen zullen verminderen;

• een verbinding bouwen met lotgenoten en mensen die hen begrijpen, zonder mee aan de slag kunnen; risico veroordeeld of in hokjes gestoken te worden.

 

www.careforus.be

www.sonjakimpen.com

careforus@outlook.com