Acteurs geven aftrap van 'Den Derby 2' in het Theater aan de Stroom


Eddy Vereycken en Mitta Van der Maat
Eddy Vereycken en Mitta Van der Maat

Dinsdag 6 maart stelden de auteurs Marc Hendrickx en Dirk Dobbeleers de volledige cast voor van 'Den Derby 2', het vervolg op het zeer succesvolle theaterspecktakel 'Den Derby'.

Burgemeester Patrick Janssens (Beerschot), schepen Ludo Van Campenhout (Antwerp) en Peter Raes (Berchem Sport), allen fervente voetballiefhebbers,  waren uiteraard ook aanwezig. Carl Huybrechts leidde de gesprekken in goede banen.


In 2009 bracht 'Den Derby' voor het eerst de geschiedenis van Antwerp, Beerschot en hun rivaliteit op de theaterplanken. Volkscafé Metropool, gerund door Mon, fervent Antwerpsupporter, en zijn echtgenote Wiske, een hevige Beerschotfan, herbergde ook hun zoon-met-voetbaltalent, Karl-Emmanuel. Genoemd naar de oude idolen Karl Kodat (Antwerp) en Emmanuel Sanon (Beerschot) voetbalde hij bij Berchem, om geen van beide ouders voor het hoofd te stoten. Op de vooravond van een derby in het kader van de Beker van België wilden beide clubs Karl-Emmanuel kopen!

En nu is er goed nieuws voor de fans van 'Den Derby'. Drie jaar na het succes van 'Den Derby', meer dan 10.000 toeschouwers!, slaan Bvba Publiek en Bvba De Fluistercompagnie de handen in elkaar voor het vervolg op deze succesproductie: 'Den Derby 2'.

Plaats van actie is opnieuw café Metropool, maar gezien het gaat om non-fiction comedy is er heel wat gewijzigd, net als bij Antwerp en Beerschot zelf. Cafébaas Mon is weduwnaar geworden, hertrouwd en verhuisd. Zoonlief staat op het punt een transfer te versieren, het Antwerpse stadsbestuur wil beide clubs samen in één stadion zien spelen en de clubs zelf, tja, die zijn zoals altijd op zoek naar de ideale topspits.

Al die elementen komen samen wanneer Mon café Metropool heropent... dat gaat vuurwerk geven!

'Den Derby 2' wordt opnieuw een oer-Antwerpse productie, met negen topacteurs, in het Algemeen Beschaafd Antwaarps, over een oerAntwerps onderwerp, doorspekt met niks anders dan Antwerpse humor…

Er zijn maar liefst twintig voorstellingen gepland van 'Den Derby 2' tussen 17 augustus tot 23 september. Elke donder-, vrij-, zater- en zondag in het Theater aan de Stroom op Linkeroever.

Meer info op www.denderby2.be

 

Bekijk hier alle foto's