Barista Challenge zoekt beste Barista van de Benelux


In maart 2016 wordt tijdens het Amsterdam Coffee Festival 2016 de Benelux Barista Challenge georganiseerd. Tijdens dit event gaat men op zoek naar het grootste koffietalent in de Benelux.

 

De Benelux Barista Challenge vormt een uniek platform, waar Barista’s hun beste en eigen, plantaardige koffierecept van de toekomst kunnen presenteren.  De meest creatieve Barista’s kunnen zich nu al inschrijven.

Dat koffie hip en trendy is, hoeft geen betoog meer. Steeds meer koffiehuizen duiken op in het straatbeeld.

 

De belangstelling voor gezondere, lichtere of plantaardige koffierecepten is groeiend. Naast de traditionele melk- of sojadrink, zien we dat barista’s nieuwe koffiestijlen creeëren. Ze grijpen naar allerlei andere dranken, zoals amandel-, hazelnoot- of kokosdrinks om nieuwe creaties , koffiestijlen, koffietechnieken of -recepten te realiseren.

De Benelux Barista Challenge is dan ook een platform, waar creativiteit en innovatieve trendy koffierecepten een kans krijgen om bekend te worden bij het grote publiek. Inspirerende en gemotiveerde Barista’s kunnen zich vanaf nu inschrijven en deelnemen aan de Benelux Barista Challenge.

 

Vorig jaar won de Nederlandse Milou Savelkoul van Coffeelab in Eindhoven de finale van de Barista Challenge in het Zweedse Göteborg. Ze overtuigde de jury met een speciale gin koffie. Dit jaar maakt ze deel uit van de jury tijdens de Benelux finale, die plaatsvindt tijdens het Amsterdam Coffee Festival tussen 18 en 20 maart 2016 in de Westergasfabriek.  Inschrijven kan  op de website www.baristachallenge.nl. De winnaar mag zich één jaar lang de beste Barista van de Benelux noemen en krijgt een verzorgde trip naar Dublin, waar hij of zij ook wordt uitgenodigd tijdens de World of Coffee.

Praktisch:

Geïnteresseerde deelnemers kunnen inschrijven op de website www.baristachallenge.nl

De Benelux Barista Challenge is verder te volgen via

- de facebookpagina Barista-Challenge en

- op twitter BaristaChlnge.

 

De Barista Challenge wordt georganiseerd door Moniek Smit Coffee Consulting met de steun van Alpro, Bocca, Brita en the European Coffee Trip.