Culinaire tip: Restaurant De Viertorre in Blankenberge


Een leuk adresje voor een lunch of diner in Blankenberge is restaurant De Viertorrre.

Restaurant De Viertorre is gelegen in de Vanderstichelenstraat 13, vlakbij het Leopoldpark en op 150 m van de zeedijk. Het restaurant is gezellig ingericht en biedt plaats voor 35 personen. De lampjes en de grote kandelaars op de tafels zorgen voor de nodige sfeer. De decoratie wordt aangepast aan de tijd van het jaar. Tijdens ons bezoek stond de decoratie in het teken van de Havenfeesten en waren er talrijke miniatuurboten en lichttorens uit de hele wereld aanwezig.

We werden vriendelijk ontvangen door gastheer Luc en gastvrouw Irmgard. Irmgard staat zelf achter de kookpotten en serveert de Frans-Belgische keuken. Er wordt gewerkt met verse en seizoensgebonden producten, de specialiteiten van het huis zijn het vispannetje en de paardenfilet pure.

 

Je kan zowel à la carte eten als voor een menu kiezen. Voor € 25,00 kan je genieten van een driegangen menu of De Viertorre menu, met vier gangen aan € 35,00 per couvert.

Nieuw op de kaart is kreeft (600 gr) met lookboter en kreeft Belle Vue, beiden geserveerd met brood. Voor de kinderen is er een speciale kinderkaart.

Huisgemaakte garnaalkroketten
Huisgemaakte garnaalkroketten

Aperitieven deden we in de gezellige zithoek in het restaurant. Daarna namen we plaats aan een tafel met de grote kandelaar voor een  romantische tête-à-tête.

 

Tijdens het diner nam ik als voorgerecht de huisgemaakte garnaalkroketten en mijn partner koos de gerookte zalm met focaccia uiringen en zwart zeezout.

Vispannetje van de chef
Vispannetje van de chef

Als hoofdschotel nam ik het vispannetje van de chef, mijn man ging voor de kabeljauw met prei, afgewerkt met garnalen.  Bij de gerechten worden verse,  zelfgesneden frieten geserveerd.

 

Nadien was het tijd voor het nagerecht: terwijl ik koos voor een crème brulée, die aan tafel ter plaatse wordt gebrand, ging mijn man voor het huisgemaakt ijs met aardbeien en slagroom.

Als afsluiter van dit heerlijk diner namen we een koffie. In restaurant De Viertorre wordt de koffie geserveerd met een extra lekkernij: huisgemaakte advocaat met slagroom en een soufflé met rode vruchtencoulis.

 

Belgische producten worden bij restaurant De Viertorre hoog in het vaandel gedragen. Zo kan je bij de maaltijd genieten van een glaasje rode en witte wijn van het wijnkasteel Genoels-Van Elderen uit Haspengouw. Uiteraard heb je ook nog een grote keuze uit wereldwijnen.

En in restaurant De Viertorre kan je kiezen voor een exclusief Belgisch nagerecht, namelijk een glaasje chocolade champagne. Deze champagne ziet eruit als gewone champagne, maar bij het serveren ruik je de chocolade aroma en de champagne heeft een heerlijke chocoladesmaak. Voor degenen die niet van alcohol houden is er de alcoholvrije versie.

 

Kom je voor een dagje naar Blankenberge? Dan kan je je dag in stijl starten met een heerlijk ontbijtbuffet in De Viertorre.

 

Het ontbijtbuffet bestaat uit een glaasje Cava, een assortiment koeken, brood en pistolets, gerookte zalm, fruit, yoghurt, verschillende eierbereidingen, een assortiment fijne vleeswaren, verschillende kaassoorten waaronder een assortiment Franse kazen, zoet beleg, pannenkoeken en fruitsap, koffie en thee naar believen.

 

Qua prijs/kwaliteitsverhouding zit je goed bij restaurant De Viertorre. Hier wordt alles huisgemaakt en dat verschil proef je. Overnachten kan ook in een van de zes gezellig ingerichte kamers in hotel De Viertorre.

Hotel - Restaurant De Viertorre

Vanderstichelenstraat 13

8370 Blankenberge

 

Tel.: +32 50 42 69 01

                                                                      Gsm: +32 473 840340

Fax: +32 50 42 69 14

 

www.hotel-deviertorre.be

hotel.deviertorre@skynet.be