Culinaire tip: Restaurant Ten Doele in Blankenberge


Restaurant/feestzaal Hoeve Ten Doele was een gerenommeerde zaak in Zuienkerke.

Maar op 9 januari 2015 sloeg het noodlot toe en werd Hoeve Ten Doele door een brand verwoest. Mieke en Karel Govaert hadden maar één doel: Hoeve Ten Doele zo vlug mogelijk weer opbouwen. Maar het kostenplaatje bleek té hoog en ze beseften dat ze een plan B moesten bedenken.

 

Hun zoektocht bracht hen naar een gloednieuw gebouw in de Leopoldstraat te Blankenberge waar ze hun nieuwe stek inrichtten.

Op 15 juli 2015, zes maanden na de brand, verwelkomden Mieke en Karel Govaert hun klanten in hun gloednieuwe zaak ‘Ten Doele’.

Wanneer je in Ten Doele binnenkomt, wordt je warm verwelkomd door Mieke Govaert. Wat meteen opvalt is het stijlvolle interieur. Het restaurant, dat plaats biedt aan ongeveer 50 personen, is sfeervol ingericht en straalt warmte en gezelligheid uit.  

 

Alles is er verzorgd en tot in de puntjes afgewerkt. Je hebt er ook zicht op de open keuken, het domein van chef Karel Govaert. Genieten van een aperitiefje kan je in de lounge op het zongerichte terras.

 

Restaurant Ten Doele biedt kwaliteit aan en is niet duur. Je hebt er de keuze uit een menu of à la carte. Je kan genieten van een uitstekende driegangenmenu voor de prijs van € 37.

De suggesties veranderen wekelijks en worden aangepast aan de seizoenen. Liefhebbers van côte à l'os en filet pur moeten zeker kiezen voor de bereiding in de Josper, een Spaanse grilloven die uitsluitend op houtskool werkt.

 

Naast de ruime keuze uit vis- en vleesgerechten is er ook aan de vegetariërs gedacht. En voor de kinderen is er een aangepaste kaart.

Tijdens ons bezoek werden we culinair verwend door chef-kok Karel Govaert, die de heerlijkste gerechten klaar maakte.

babykreeftje ‘Belle Vue’
babykreeftje ‘Belle Vue’

Na het aperitief Ten Doele ( apricot Brandy, Gin en vers fruitsap) met een wachtbordje bestaande uit een aspergesoepje, tartaar van zalm met parelcouscous en een salade van vis, nam ik een babykreeftje ‘Belle Vue’ als voorgerecht.

 

Mijn partner koos voor een tapabord, bestaande uit gerookte paling met kerriemayonaise, Brushetta met rode pesto en Coppa, Vitello Tonato en asperges met Breydelnootham en mousseline.

 Duo van lamsfilet en lamsnavarin met gegratineerde aardappelen
Duo van lamsfilet en lamsnavarin met gegratineerde aardappelen

Als hoofdgerecht koos ik voor de asperges met gerookte zalm, gepocheerd eitje, mousseline en  puree.

 

Mijn man is een vleesliefhebber en koos voor het Duo van lamsfilet en lamsnavarin met gegratineerde aardappelen.

 

Afsluiten deden we met respectievelijk een huisgemaakt taartje met aardbeien en een café glacé.

Restaurant Ten Doele is een topper. Terwijl Mieke zich ontfermt over de gasten bereidt chef-kok Karel met zijn team de heerlijkste gerechten voor je klaar. De bediening is er in één woord: perfect. Bij restaurant Ten Doele wordt je echt behandeld als een koning. Je voelt je meteen thuis in deze klassezaak, waarin je alleen tevreden klanten aantreft. Ten Doele is naar mijn mening zeker evenwaardig als een sterrenrestaurant.

 

Ben je in Blankenberge en wil je lekker gaan lunchen of dineren in stijl? Dan is restaurant Ten Doele het juiste adres!

 

Restaurant Ten Doele

Leopoldstraat 34

8370 Blankenberge

 

Telefoon: 050 41 31 04

Open van woensdag tot en met zondag

Sluitingsdagen: maandag, dinsdag en donderdagavond

Meer info op www.tendoele.be

 

Bekijk HIER alle foto's