Theater Zeemanshuis brengt ‘Hij Raakte Mij (aan)’  in Antwerpen


Nog tot en met 24 oktober speelt Theater Zeemanshuis 'Hij Raakte Mij (aan)' in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater in Antwerpen.


Het verhaal

Jill (Isabelle Marien ), Steffie (Magalie van Puyvelde), Kate (Zanne Geysen) en Lisa (Kelly van Steenwegen) zijn vier laatstejaars-studentes van het Koninklijk Atheneum.


Naar aanleiding van hun laatste 100-dagen-feest beslissen ze om een weddenschap aan te gaan. De vier proberen hun leerkracht biologie Steve Bosmans (Stijn Van Haecke) en Jeff De Vries (Wim Peters), leerkracht wiskunde, te overtuigen om naar een fuif te komen. Jill en Steffie willen er alles aan doen om daar hun leerkrachten te verleiden.

Wat begon als een onschuldig spel, draait anders uit omdat Jill meer wil van haar leraar biologie. Jill en Steve worden verliefd op elkaar en de twee kunnen hun relatie moeilijk verbergen.


Zowel leerkracht godsdienst Gommaar Verheyden (Bros Verplancke) als de vriendinnen van Jill weten al snel meer over de ‘geheime’ relatie.

Wanneer Jill op een avond verdwijnt, wordt al snel leerkracht biologie Steve Bosmans ondervraagd. Hij krijgt de steun van zijn advocaat Meester claus (Ronald Vermeulen) om zijn onschuld te bewijzen.


Onderzoeksrechter Kristien Berghmans (Linda Robaye) probeert achter de feiten te komen en een antwoord te zoeken op de vraag: Wat gebeurde er met laatstejaarsstudente Jill?

Wie heeft er een motief? Is het een van de leerkrachten? Of is

het een jaloerse actie van haar vriendinnen?

 

Wie speelt er een spel? Wordt Steve erin geluisd? Wie kent de waarheid?


Wie is de dader? Iedereen heeft wel een reden om (al dan niet) verdacht te zijn…

 

‘Hij Raakte Mij (aan)’ is een prachtig theaterstuk geschreven door Stijn Van Haecke. Het was zijn vrouw Tine Vechter die het basisidee leverde aan Stijn.

Stijn schreef de theatertekst en speelt de hoofdrol. En voor Tine is ‘Hij Raakte Mij (aan)’ na ‘Stones in his Pockets’ haar tweede productie als regisseur.

‘Hij Raakte Mij (aan)’ heeft het allemaal: een goed verhaal zo uit het leven gegrepen,  vol spanning, sterk geacteerd door de negen acteurs en dat de kijker aanzet tot nadenken. Zeker een aanrader!

 

‘Hij Raakte Mij (aan)’ nog tot en met 24 oktober 2015 in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater, Reyndersstraat 7, Antwerpen

 

Tickets en info : www.theaterzeemanshuis.be / www.fakkelteater.be / telefoon: 070 246 036

 

Foto's: Mon Huysmans.


Bekijk alle foto's op onze facebookpagina: